onsdag 27 februari 2013

Jakt på Youtube


Jag tänkte att jag kunde dela med mig lite av det jag bedriver tiden med när Nils sover middag. Här är en del youtube-kanaler som är intressanta för den jaktintresserade.

Först har vi Ammosmith Reloading. En hel del är amerika-specifikt med deras AR-15 hit och dit men för den handladdningsintresserade har de videos som handlar om allt från hylslängd till hur du crimpar osv.
http://www.youtube.com/user/ammosmith

Fieldsports Channel är en brittisk kanal. För det mesta verkar de gå runt i tweed, skjuta rävar och råttor på natten med hjälp av belysning eller jaga duvor. Lockjakten på räv i Storbritannien är även den ganska olik här hemma. Där verkar det vara muspip inne i täta snår med hagelbössan i högsta hugg och obefintligt kamoflague, men det verkar fungera bra för deras biotop.
http://www.youtube.com/user/fieldsportschannel



Över hos Team Wild TV har vi lite mera spridning i reportagen. Här hänger man med på allt från grisjakt i östeuropa, till hjortjakt i Skottland, skjuta träskråttor i Louisiana eller att jaga gris med svärd. Programledaren verkar ha snöat in rätt kraftigt på grövre luftgevär (.357) det sista. De har även en liten serie med hur man skogslaktar en bukskjuten stor älgtjur vilket ser lite grisigt ut. Man undgår inte att det hela är sponsrat av Realtree.
http://www.youtube.com/user/TeamWildHunting

Jaktkändisen från Norge har en hel del bra klipp. Dessvärre händer det inte jättemycket i hans kanal och det kommer ut klipp lite stötvis. Dock med bra kvalitet och intressant för oss här i Norden. Jag vet inte om Kristoffer kanske är ute efter sällskap, för jag har sett både bland hans videos och på Instagram att han enbart jagar med kvinnor.
http://www.youtube.com/user/kristofferclausen

1 kommentar:

  1. Team wild tv håller bara på med osmakligt djurplågeri finns inte ett uns jakt i det dom sysslar med!
    här skulle han få sitta i fängelse....

    SvaraRadera