onsdag 27 februari 2013

Lyckat lock!



Suddig kraftigt uppljusad bild på månen, lite svårt att fokusera med iphonen och originalbilden är i princip helt svart.

Igår hade vi som sagt 99 % månsken, och vilket fantastiskt månsken sen! Ljuset var riktigt bra. Lite lätta moln hade kanske förbättrat det lite men det är helt otroligt vad fint det är ute i markerna med fullmåne.

Vi körde först ett lockpass på en i princip olockad mark där vi vet att rävarna håller till. Vi började med rävskall utan kontakt och gick sen över till harskrik men vi var lottlösa. Ett annat pass kördes, och efter det gick vi ut i några beten mot en linjegata. Började med några skall i vanlig ordning som vi kört den sista tiden. Kontakt uteblev, och jag gick över till en pipa jag inte använt så mycket, Yella Fella. Harskrikspipa som är ganska liten och lättblåst. Det är lätt att ta i för mycket på Yella Fella men med rätt finess är den lättblåst och går att få bra variation i utan att behöva arbeta för mycket med den. Efter i princip första locket small det, och en hanräv stupade för en Nosler Partition från Fredriks 6,5 mm.


Hanen kom in riktigt snabbt rätt mot ljudet.

Det verkar som om denna räv hade varit i slagsmål tidigare, bakdelen var rätt bra åtgången med skador. Vid hemkomst till F hörde vi en räv skalla sin melodiska rytm inte alltför långt bort. Manöver ner i snön och testade några rävskall utan resultat förutom att räven skallande försvann bortåt. Här hade han kanske kommit in på ett har- eller fågelskrik men vi valde att spara denna till senare tillfälle. Natten avslutades och hemkomst var vid strax innan 02.


Räv till vänster, skytt till höger.


Nu hänger några av dem på hundhuset.





Senare under dagen begicks ett försök på att skjuta den kvarvarande kalven. Hade vi varit smidiga hade den antagligen redan varit i frysen, men vi ska ju testa att släppa hund på dem också innan skott. Flertalet obs och skönt att vara ute i det fina vädret. Kanske gör vi ett sista tappert försök innan 1 mars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar