söndag 10 mars 2013

Locktävlingen

Dagen kunde inte ha börjat bättre. Vi smög ut vid 06 i kanten på några mossar. Vi valde att sätta oss nära landsvägen för att inte störa för mycket. Efter ett lock med PC-2 hör jag något komma snabbt från höger, och över landsvägen kommer en räv i full fart, in på 15-20 meter. Jag vinklar om bössan och räven kastar, får till ett lock då han stannar och får iväg ett skott. Första räven skjuten efter bara någon minut!

För övrigt första skjuten med handladdad ammonution, en V-Max. Det syns inte på bilden men på andra sidan är halva räven bortskjuten.



Omplacering till nytt pass, som blev resultatlöst. Sedan började det blåsa, och blåsa fortsatte det göra rätt kraftigt hela dagen. Vi testade otaliga pass, skogspass och öppnare utan resultat. Hade det inte varit för att det var tävling hade vi inte lockat vidare.

Vid samlingen visade det sig att det hade gått trögt för alla! 29 lag fällde 7 (eller om det var 8) rävar. Förutsättningarna var optimala, och hade det inte blåst så förbaskat hade vi säkerligen haft minst det dubbla antalet rävar skjutna tror jag!




Mycket folk hade samlats vid Nätarns skyttestuga! 

En fin viltparad var förberedd med granris och eldar. Haren blev inte skjuten utan påkörd på landsvägen.

Prisutdelning till fyndigaste lagnamnet, flest rävar och tyngsta räv.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar