torsdag 7 mars 2013

Uppryckning av Jaktjournalen

Jaktjournalen har gjort en liten omarbetning, fräschat upp utseendet, bytt format och jag tycker nog allt att innehållet har blivit lite mer attraktivt. Testerna har blivit mer ingående och de har breddat innehållet generellt. Det är naturligtvis intressant att läsa om harjakt lite då och då men det kan ju bli lite tradigt efter ett tag.

De hade ett test av pannlampor, där en Silva var den som lös allra bäst. Många av lamporna tar de svenska butikerna hutlöst betalt för när det inte är någon större skillnad mot att beställa en likadan själv från Kina för kanske en tiondel av priset.

En kortare artikel om hur du förbereder köttet för rökning. Något en chark brukar ta duktigt betalt för!

En intressant artikel om möjligheterna för svenska jaktkläder i Ryssland.

På jobbet har jag haft en "tillfällig" kollega från Ryssland, Dmitri. Jag hade hopp om att han skulle vara jaktintresserad, vilket visade sig stämma! Det blev några intressanta samtal och utbyten av erfarenheter. När du tar jägarexamen i Ryssland får du initialt bara äga ett hagelvapen. Efter fyra år får du först skaffa ett kulvapen, och det är hårda restriktioner på allt omkring vapen. Nu verkar inte detta begränsa urvalet av viltet man jagar särskilt mycket, då det jagas gris rätt bra med hagel och slugs. Min ryska kollega var medlem i ett jaktklubb utanför Moskva. Om du vill skjuta ett vilt så köper du en licens för det enskilda djuret, t ex en licens för att skjuta ett rådjur.

En DIY-artikel om kråkjakt. Allt om förberedelserna av gömsle till hur du kan tillverka dina egna naturbulvaner. Riktigt bra artikel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar